вторник, 20 март 2012 г.

Виновни Удоволствия [2] - Too Gangsta?


Днес почитаме псевдо гангстерите, които въпреки това харесваме да слушаме (пик ънрилейтед).


 Започваме с най-големия, буквално и преносно.

Rick Ross 

a.k.a. The Baws a.k.a. човекът, който изяжда на ден колкото средностатистическо 4-членно американско семейство на седмица, спечели доста фенове, дори и у нас, където ако не те въртят по City TV - не си известен. Кръстен на известният наркодилър 'Freeway' Ricky Ross, скоро след началото на кариерата му стана известно, че William Leonard Roberts всъщност е работил като полицай в продължение на година и половина. Е как след това да ти вярват след като пееш, че...
I’m smoking dope, I’m on my cell phone
I’m selling dope, straight off the iPhone
И въпреки това продукцията му е винаги перфектна, а той се обажда точно толкова, че да не дразни. Ако не разбираш английски даже няма да ти направи впечатление колко е фалшив. Песента по-долу е от последния mixtape и е типичен Rick Ross - тежки приказки и beat в стил Lex Luger.




 Game


Няма друг такъв. Толкова противоречив, че не знам от къде да започна. Глупостите му са безброй, отдавна вече не е "гангстер", но не спира да го натяква. А да не забравяме и това:
(Where was Snoop?) I don’t know, probably doing what the Crips do
But when I’m with my uncle, f-ck it! Then I’m a Crip too
Хора, които толкова лесно си сменят 'цветовете' принципно не са уважавани нито тук, нито в щатите. Въпреки това старите неща са много приятни за слушане. Например...




Drake
 
Ясно е, че не съм сериозен, но го слагам защото стана доста обсъждан покрай:
You know that they ain't even got it like that
You gonna hype me up and make me catch your body like that
В тази рима "рапарът" обяснява как би убил някой, ако го предизвикат. Да бе, честно, би го направил. Е, ама защо не вярваш... И въпреки това има попадения.



Ако някой, нещо - mekhanism@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар