вторник, 20 ноември 2012 г.

Виновни Удоволствие [3] - БГ Комерс



Ние не бяхме на концерта на Джей Ло, щото сме скарани. Гледай сега какво ни е мнението за БГ Комерса и кой харесваме, ама ни е срам да си признаем.


Нямам проблем с комерсиалната музика. Принципен, имам предвид. Нямам проблем с това, че дадена песен е направена с цел да стане известна, независимо в какъв жанр. Ако ми харесва - ще слушам и това е. Но има едно много важно условие.

Музиката трябва да е интересна, оригинална и, най-важното, истинска.


Тоест да е вложено старание, продукцията да е изпипана, да има идея зад звука. Дори и в имитацията има оригиналност (справка 'Под Прикритие', ей така, примерно), дори и в звука, направен за тълпата има хубави моменти. Важното е да е истинско, да идва отвътре, да е стойностно, да може да се усети.

Ако песен, изпълнител, група, уатевър, стане известна - няма проблем. Ако това е била идеята - също...

Важното е да не спада качеството и да е истинско.


И след това кратко встъпление - нека видим кои хора ни е срам да си признаем, че харесваме.


1. Криско a.k.a. Krisko Beats a.k.a. Крадеца на Cooper-и

Криско направи няколко фейла, няма спор. Не можеш да станеш известен благодарение на безплатни мп3-ки и след това да искаш хората да си плащат за песните ти, когато няма от къде да си ги купят (ако има, моля да бъда поправен). Порното също беше фейл. Всяка песен звучи като реклама на Krisko Beats и все пак...

Все пак прави ебати инструменталите! Работи здраво, музиката му е приятна (докато не се скъсат да я въртят) и, ако си изиграе картите както трябва, ще стане household name (google it).

Заслушай се в инструментала, остави другото.




2. 100 Кила

Каквото и да говорим, Килата=ентъртейнмънт. Прави си каквото му харесва, радват му се. Може да няма някакъв нечовешки скил, обаче е забавен и интересен. Много хора не го харесват, поради една или друга причина, обаче на мен ми е забавен.

Еми идеално, кфо?




3. Графа (о0)

Еми да. Един от малкото бг поп изпълнители. Да, ако още веднъж чуя онази песен ще си посегна, ама е добър. Не ни е срам. Е кфо?



И за финал все пак искам да напомня, че не е нужно музиката да е популярна, за да е хубаво. Доказателството - отдолу.



mekhanism

Няма коментари:

Публикуване на коментар