събота, 11 август 2012 г.

Spirit of kasetofona


Ходихме на Spirit-a, видяхме се с Tinie, пушихме с Busta, пихме с Prodigy и т.н. Слушай, да ти разправям.

Първи ден, първо шоу - BG Hip Hop Unity. Alex P, Килата, Лора Караджова и т.н., само пичове, сеш се. Първо - идеята е шест точки. Тези сборни all stars концерти винаги са ми харесвали. Представянето им беше пред по-малко публика, щото още не се беше стъмнило и не бяха влезли всички, ама се раздадоха.


Най-приятната изненада се оказаха Bobo and the Gang. Отново много добра идея, акустичен хип хоп, супер. Ама и изпълнението е идеално. Бобо влиза много стабилно, а музикантите са top notch. Въобще 'искамеее ощеее'.

И Графа се появи, че и Рафи, ама ние отидохме за бири и не го чухме. Пък по време на Ms Dynamite ядохме. Сори.

Tinie Tempah е перфектния комерсиален продукт. Появи се в една точно определена ниша, която другите UK рапъри не бяха усетили, а сега пробива и в щатите. Музика, вокали, клипове - всичко е изпипано, за да се хареса максимално. И му се получава.


Светлините, шоуто, играта с публиката, всичко беше на МНОГО високо ниво. Нямаше почивка, само екшън. Като цяло можем да заключим, че Tinie имаше едно от най-професионалните изпълнения, което сред такива изпълнители си е голям комплимент. Чу ли бе, Tinie?

След това 1 час чакане за Busta. Хората се изнервиха, почнаха да освиркват, и с право. Никой не е по-голям от феновете си. DJ-ят на Busta се появи, ама не можа да оправи положението.


Ама като излезе, нещата се оправиха. Той, както и Spliff Starr, не бяха просто изпълнители, а правеха и голямо шоу между песните, надъхвайки за следващата. Busta си изпя и старите, и новите, и бързите, и бавните песни, и може би успяхме да му простим. Накрая ни обясни, че ако някой изпълнител не се раздаде на 100%, трябвало да го целим с камъни. Малко сконфузно стана, ама нищо. Каза, че щял да се върне, ай да видим.

После се прибрахме и си легнахме, щото вече сме възрастни хора. Да, не слушахме Caspa, ама разправяха, че трябвало да намалят музиката, за да не пречат на Armin, което си е доста тъпо.

Ден 2 и забравихме, че трябва да чуем Ruth, за което наистина съжаляваме. Ама за сметка на това чухме X-Team, които продължават разцепват всеки път. Много добро живо изпълнение, и старите и новите неща ще си останат класики.

След това - Sniper vs. RnB Records. Ама по-скоро си беше Rapton и Станчо срещу Мишо и компания. Да видиш как Мишо се раздава на 'Писна ми' и '1,2,3' е наистина безценно. Добре се представиха, ама трябваше да има по-малко от новото и повече от старото. И ако бяха събрали Мишо и Спенс, бяха докарали и Slim и DRS и 100 Кила и т.н., щеше да е 'мегадет', ама на, пусти рапърйе, що се карате толкова.

После отидохме на The Prodigy. Беше точно така, както си го представяш.



Няколко важни неща, които искаме да уточним:

- няма друга такава група;
- няма такова шоу и раздаване;
- новият албум ще е изродски;
- фактът, че The Prodigy са поискали сами да дойдат говори МНОГО;
- някой запали факла на Firestarter.

Трети ден. Много тъпо пропуснахме Gentleman, а DRS и Нокаут се засякоха с Chase & Status, и тях изтървахме :@

Ама за сметка на това Chase & Status смазаха.




Абсолютно всичко си беше на ниво. Не знам какво друго да кажа, наистина, но може би това за мен си остава изпълнението на годината. Неописуемо, буквално.

После излязоха Korn, които слушахме само с едното ухо, ама също се раздадоха, няма спор. Колкото и да не ми харесват напоследък, не мога да отрека.

После отидохме на Solar-a, колкото да видим как е, ама няма да коментираме, щото така.

Две думи за организацията. Въпреки, че нямаше толкова много групи и сцени, организаторите се бяха постарали - много добре се получи латино-суинг-нещо-си сцената, графитите на входа, игрите, джагите, бирата, абе като цяло БРАВО. До година пак.


mekhanism

2 коментара:

  1. Prodigy са били със същия сетлист на Download през юни.. така, че нещо са те поизлъгали в бекстейдж ;)

    ОтговорИзтриване